Om oss/Min birra

Dette nettstedet er opprettet av Troms fylkesbibliotek som en informasjonstjeneste som skal gjøre det lettere for bibliotek i Troms å orientere seg i og holde seg oppdatert på nye utgivelser om samer og samiske forhold, og samisk litteratur, musikk og film.

Fra september 2010 har Sametingets bibliotek og Samernas bibliotek blitt med i samarbeidet om informasjon på bloggen. Disse tre samiske bibliotektjenestene har bestemt seg for å samarbeide om informasjon på sosiale medier som denne bloggen, facebook og twitter

Troms fylkesbibliotek er ansvarlig for nettstedet, med Samernas bibliotek og Sametingets bibliotek som bidragsytere til innhold og videreutvikling av nettstedet.

 

Samisk bibliotektjeneste i Troms/Sámi girjerádjubálvalus Romssas er en rådgivende bibliotektjeneste for samisk materiale opprettet av  Troms fylkesbibliotek med bibliotekene i Troms som målgruppe. Rådgiver har kontor på Senter for nordlige folk . Samisk bibliotektjeneste har samlinger som inngår i den nye bibliotek-og museumsenheten som åpnet mars 2011. Deler av samlingen deponeres til Bibliotek-og kulturbussen i Nord-Troms. Det er  mulig for bibliotek, skoler og barnehager i Troms å bestille depoter og lån.

Samisk bibliotektjeneste i Troms arbeider med å øke kunnskapen om samisk litteratur og kultur i Troms gjennom tiltak som dette nettstedet, nyhetsbrev, deltakelse på IBBY Barnebokforum i Troms og gjennom arbeid med Riddu festivalbibliotek.

Sámedikki girjerádju/Sametingets biblioteker en del av Sametingets administrasjon og lokalisert i Sametingsbygningen i Karasjok. Biblioteket fungerer som forvaltningsbibliotek for parlamentet og har også nasjonalt ansvar for samisk materiale i Norge. Sametingets bibliotek har Norges største samling av bøker og annet materiell på samisk og om samiske forhold. Det er mulig for biblioteker og skoler å bestille depoter og fjernlån fra samlingen. Biblioteket har 4 ansatte og ledes av hovedbibliotekar Liv Inger Lindi.

 

Sámiid girjeradju/Samernas bibliotek er det svenske sametingets bibliotek og er samlokalisert med  Ájttes bibliotek og arkiv i  Jokkmokk. Biblioteket låner ut depoter med opp til ett års lånetid til sameskoler, samebyer, sameforeninger og fungerer som et fjernlånsbibliotek for samisk materiale.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: